Oliverta Lila

Edicioni i 51-të i Festivalit të RTSH-së që mbahet në datat 20-22 dhjetor do të përfshijë edhe një retrospektivë në 40-vjetorin e Festivalit të 11-të. Këtë vit janë në konkurrim 26 këngëtarë

Shoqata e Koleksionistëve Shqiptarë prej më shumë se dy vjetësh përgatitet për një ekspozitë të madhe për 100-vjetorin e Pavarësisë, por rrezikon të dështojë. Për mungesë stendash!!!

Sipas Pirro Mishës, ajo që rrezikon nuk është letërsia e lehtë, por botimet serioze, të cilat bartin edhe vlerat kulturore. Në optikën e tij, nëse nuk merren masa ndaj kësaj situate, do të kemi një goditje për vlerat kulturore.

Intelektuali dhe mendimtari i njohur bën një analizë me tone të forta kritike mbi debatin për gjuhën, për ndryshimin e standardit, për unitetin kombëtar dhe për trajtimin e 100-vjetorit të Pavarësisë ndër shqiptarë

 

Visar Obrija dhe Kai Roman Kiklas (Kosovë, Gjermani)