Skënder Minxhozi

Prej kohësh që s’mbahen mend, Sali Berisha, është politikani që mund të thotë të pavërtetën më të madhe, me tonin më solemn të imagjinueshëm.

Nga lartësia e 70 viteve që mban mbi supe, aktori i njohur Robert Ndrenika ka çfarë të tregojë për kinematografinë dhe rolet e shkëlqyera që ka interpretuar në katër dekadat e fundit. Ndrenika rrëfen jetën e tij artistike, sëbashku me një merak të vjetër:

Funksioni i presidentit dhe kreut të shtetit shqiptar përgjatë viteve të gjata të ekzistencës së shtetit shqiptar është ushtruar në disa rrugë, të cilat lidheshin me modelet qeverisëse

Ambasadori danez, Karsten Ankjaer Jensen, zbrazet në intervistën e fundit përpara largimit nga Shqipëria. Shprehet i tronditur se korrupsioni është në rritje nga viti në vit. Shton se politika shqiptare nuk ndryshon fytyrë prej 20 vitesh.

Pushtuan mediat me video-ditarin e pushimeve në vendin tonë. Theo Roelofs dhe Daan Vonk, dy të rinj hollandezë, rrëfejnë eksperiencën e jashtëzakonshme në rrugët e Shqipërisë. "Pamë filmin e Çe Gevarës dhe vendosëm të udhëtojmë me motor në vendin tuaj"

Rilindja shqiptare, këtej e tutje, shumë-shumë mund të quhet hakmarrja shqiptare. Sepse në fakt, kjo që po ndodh është një tentativë e shefit të opozitës, për të marrë një hak të vonuar ...

Faqet